Wist je dat ...

vrouwen per dag 2000 calorieën nodig hebben en een portie kaasfondue er al 1800 bevat? Klik hier voor meer fun facts.

FitnessVan sporten word je blij

Dat sporten gezond is en je strakker en gespierder maakt hoeven we je vast niet meer te vertellen. Maar wist je dat sporten ook goed is voor je geheugen, je beter helpt slapen én je blij maakt? Als je veel sport is het belangrijk om goed te eten. Let op vetten en varieer met brood, pasta, vis en magere vleessoorten. Drink na het sporten voldoende water.

Gewicht eraf of juist erbij?

Intensief trainen, zoals rennen en fietsen, is goed voor vetverbranding. Met fitness, dus trainen met gewichten, kweek je vooral spiermassa en word je strakker. Het beste is om de twee te combineren. Ben jij meer van de teamsport maar weet je niet precies welke sport bij jou past? Ga eens wat sportverenigingen langs en vraag naar proeflessen. De meeste verenigingen geven ze en vaak nog gratis ook.

Mag het ietsje meer zijn?

66% van alle mannen verlangt naar meer spieren. Als je geen zin hebt om je halve week in de sportschool door te brengen, is hier een effectieve oefening die je gewoon thuis voor de tv kunt doen. Je hebt er wel twee niet al te zware gewichtjes voor nodig.

  1. Pak de gewichtjes op en strek je armen langs je lichaam.
  2. Breng je armen gestrekt naar boven, de palmen naar beneden, tot ze op één lijn met je schouders zitten.
  3. Hou twee seconden vast en breng je armen dan weer rustig naar beneden. Herhaal dit twaalf keer en hou tussendoor een halve minuut rust.

Doe in totaal drie setjes van twaalf. Doe de oefening twee keer per week en... hello muscles!


DIT IS EEN INITIATIEF VAN STICHTINGVLEES.NL, CONCEPT & REALISATIE SANOMA DIGITAL, DESIGN DC @ SHOP-AROUND.
disclaimer | contact