Wist je dat ...

het eten van vlees goed kan zijn voor je geheugen? Meer weten? Klik hier!

Wist jij dat...... het erg slecht is om je ontbijt over te slaan? Werken op een nuchtere maag gaat ten koste van je energie én je humeur. Bovendien ga je met een lege maag sneller snacken.

 

... eiwitten je helpen om op gewicht te blijven? Ze geven je langer een ‘vol’ gevoel, waardoor je minder snel honger krijgt en minder behoefte hebt om te snacken. Eet ’s ochtends een eitje of doe tussen de middag vleeswaren op brood, die zijn namelijk heel rijk aan eiwitten.

 

... je lichaam dierlijke voedingstoffen beter op kan nemen dan plantaardige?

 


... grillen ook een heel gezonde manier van koken is, omdat je ook hier het vlees in het eigen vocht bereidt? Bovendien geeft grillen het vlees die lekkere grillsmaak.

 

Jongeren (14-18 jaar) hebben (volgens het Voedingscentrum) per dag ongeveer 100 tot 125 gram aan voedingsmiddelen nodig zoals die onder meer zitten in vlees, vis, kip en eieren.

 

... de schadelijke straling van de zon door je kleding heen gaat? Kleding beschermt je wel tegen UV straling maar dunne en lichte kleding heeft een hele lage beschermingsfactor. Hier verbrand je na een tijdje dus gewoon doorheen! Ook smeren dus als je met kleding in de zon zit.

 

... Je van sporten ook beter kunt leren? Bewegen zorgt voor een goede doorbloeding van je hersenen, wat weer goed is voor je geheugen. Moeite met die franse woordenlijst? Trek dan snel die sportbroek aan!

 


... zoenen goed is voor de lijn? Met een kwartiertje zoenen verbrand je bijna honderd calorieën!

 

... vlees helemaal niet zo vet is als mensen vaak denken? Zo zijn varkensfilet, varkenshaas, reepjes en hamlappen magere varkensvleesproducten, maar ook runderbraadlapjes, rundergehakt en veel kalfsvlees zijn gewoon magere producten

 

... vrouwen per dag 2000 calorieën en mannen 2500 calorieën nodig hebben? En dat in een portie kaasfondue 1800 calorieën zitten?

 

... vlees vol met ijzer zit? IJzer is goed voor je weerstand en gaat bloedarmoede tegen.

 

... leren goed voor de lijn is? Je hersenen verbruiken een groot deel van je ingenomen calorieën en hoe meer je nadenkt, hoe meer calorieën je verbruikt.

 


... het eten van gele, oranje en rode fruit- en groentesoorten goed is als je in de zon zit? Deze fruitsoorten bevorderen de aanmaak van pigment, waarmee je huid zichzelf tegen de zon beschermt. Dat betekent natuurlijk niet dat je je niet meer hoeft in te smeren als je net een rode paprika hebt gegeten..

 

... dat je aan de kleur van vlees kan zien hoe veel ijzer het bevat? Hoe donkerder het vlees, hoe meer ijzer er in zit.

 

... in varkensvlees vitamine B1 zit en dat dat goed is voor je geheugen?

 

Klaar om je kennis te testen? Speel hier de fit quiz!


DIT IS EEN INITIATIEF VAN STICHTINGVLEES.NL, CONCEPT & REALISATIE SANOMA DIGITAL, DESIGN DC @ SHOP-AROUND.
disclaimer | contact