Wist je dat ...

het eten van vlees goed kan zijn voor je geheugen? Meer weten? Klik hier!

HealthFit de pubertijd door

In je pubertijd heb je nog meer voedingsstoffen nodig dan normaal en is het dus nog belangrijker dat je goed en gezond eet. Fruit en groente, maar ook vlees omdat hier veel belangrijke bouwstoffen inzitten zoals eiwitten, vitamines, ijzer en goede vetten, die nodig zijn om het lichaam energie en vitamines te laten opnemen. Wissel dus af met soorten vlees en let op de soorten vetten.

IJzertekort

Meisjes hebben meer ijzer nodig dan jongens omdat meisjes tijdens hun menstruatie bloed, en daarmee ijzer, verliezen. IJzer haal je uit je voeding, met name uit vlees, groene groenten en volkoren producten. IJzer in dierlijke producten zoals vlees is makkelijker door het lichaam op te nemen dan ijzer uit plantaardige producten. Vitamine C, dat in groente, fruit en vruchtensappen zit, helpt je lichaam met het opnemen van ijzer uit je voeding.

Gezond vet

Veel mensen denken dat alle vetten alleen maar slecht zouden zijn, maar dat is niet zo. Je lichaam heeft juist ook vetten nodig. Het is alleen wel belangrijk dat je de juiste vetten binnen krijgt en ook met mate, zoals eigenlijk met alles. Onverzadigde vetten zijn nuttig voor het lichaam. Die zitten niet alleen in vlees, maar ook in noten en bijvoorbeeld avocado‚Äôs. 

Af en toe snacken en snoepen is niet erg, maar wissel dit wel af met fruit, een sneetje ontbijtkoek of een handje noten.

Wil jij weten welke hoe je dit jaar prachtig en stralend de zomer in gaat? Check het beautymagazine


DIT IS EEN INITIATIEF VAN STICHTINGVLEES.NL, CONCEPT & REALISATIE SANOMA DIGITAL, DESIGN DC @ SHOP-AROUND.
disclaimer | contact