Wist je dat ...

vrouwen per dag 2000 calorieën nodig hebben en een portie kaasfondue er al 1800 bevat? Klik hier voor meer fun facts.

LooksSmeren maar

Steeds meer mannen gebruiken gezichtscrème. Heel verstandig, want ook de mannenhuid moet gevoed en verzorgd worden. Ga niet stiekem voor de crème van je moeder want de mannenhuid is heel anders van structuur dan de vrouwenhuid en heeft daarom ook een andere crème nodig. Elke drogist heeft wel een goede en betaalbare mannen crèmelijn.

Mannen en ... make-up?

Het klinkt misschien gek maar steeds meer mannen gebruiken make-up. Geen toilettassen vol poeders en mascara, maar wel wat camouflage om dat puistje of die donkere kringen onder hun ogen weg te werken. Leen ook dit keer niet de camouflagestick van je zus, het is namelijk belangrijk dat een camouflage precies de kleur van je eigen huid heeft. Dit kun je testen op het stukje huid tussen je duim en wijsvinger. Dezelfde kleur? Smeren maar!

Puistjes do’s en don’ts

Omdat jongenshuid meer talg bevat dan meisjeshuid, hebben jongens vaker last van puistjes. Dat je hier tandpasta op moet smeren is een fabeltje. Wat je wel moet doen is niet aan je gezicht zitten. Je handen zijn namelijk de grootste bacteriënbron van je lichaam. Ook je mobiel is een broedplaats van bacteriën dus hou die goed schoon. Omdat je haar ’s nachts vet op je kussen achterlaat is het slim met schoon haar te slapen en regelmatig je kussensloop te vervangen. Hou tot slot je huid goed schoon (met lauw water en een milde reinigingsgel) maar niet té schoon. Door je huid vaker dan twee keer per dag te wassen bevorder je de aanmaak van talg juist.

Weten hoe jij straks gespierd op het strand verschijnt? Check het fitnessmagazine.


DIT IS EEN INITIATIEF VAN STICHTINGVLEES.NL, CONCEPT & REALISATIE SANOMA DIGITAL, DESIGN DC @ SHOP-AROUND.
disclaimer | contact