Wist je dat ...

vrouwen per dag 2000 calorie├źn nodig hebben en een portie kaasfondue er al 1800 bevat? Klik hier voor meer fun facts.

new asset

Gehaktbal met een verrassing

Bereiding:

Doe het gehakt in een kom. Pel en hak het sjalotje fijn. Meng het gehakt met het sjalotje, het ei, de paneermeel, de nootmuskaat en wat zout en peper. Hak de helft van de olijven fijn en snij de rest in plakjes. Hak de salami fijn en schep de fijngehakte olijven erdoor. Maak van het gehakt vier burgers. Schep het salamimengsel in het midden en vouw het gehakt er omheen. Vorm er vier ballen van en druk deze iets plat. Verhit de boter en bak de gehaktballen rondom bruin. Voeg de tomatensaus, 100 ml heet water en de rest van de olijven aan de gehaktballen toe en breng alles aan de kook. Braad de gehaktballen in ong. twintig minuten op laag vuur. Serveer de saus over de gehaktballen. Lekker met wat pasta en broccoli.

Ingredi├źnten:

  • - 400 g rundergehakt
  • - 1 sjalotje
  • - 1 scharrelei
  • - 30 g paneermeel
  • - 100 g zwarte olijven
  • - 30 g salami
  • - 40 g boter
  • - 200 ml tomatensaus (gekruide basissaus)
  • - beetje nootmuskaat

Voorbereidingstijd:
Bereidingstijd: 45 minuten

DIT IS EEN INITIATIEF VAN STICHTINGVLEES.NL, CONCEPT & REALISATIE SANOMA DIGITAL, DESIGN DC @ SHOP-AROUND.
disclaimer | contact