Wist je dat ...

het eten van vlees goed kan zijn voor je geheugen? Meer weten? Klik hier!

new asset

Saucijsspiesen met perzik en ui

Bereiding:

Leg de saucijsjes vijf minuten in water dat tegen de kook aan zit. Dep ze droog en snij ze in stukjes van ongeveer drie cm lang. Snij de perziken in vieren en trek eventueel het velletje eraf. Halveer de partjes. Pel de uien en snij ze allebei in acht partjes. Haal de rozemarijn van de takjes en hak ze in stukjes. Steek aan elke spies vier stukken saucijs afgewisseld met partjes perzik en ui. Begin en eindig met een stukje vlees. Snij de rode peper open, haal de zaadjes eruit en hak de peper heel fijn. Pers het teentje knoflook uit boven een kom. Roer de rode peper en rozemarijn er met wat olijfolie doorheen. Bestrijk de spiesen met de rode peperolie en rooster ze acht tot tien minuten op de barbecue. Keer ze regelmatig en bestrijk ze tussendoor nog een keer met de rode peperolie. Lekker met focaccia of Turks brood en salade.

Ingrediƫnten:

  • - 500 g saucijsjes
  • - 2 perziken (verse of uit blik)
  • - 2 kleine rode uien
  • - 4 takjes rozemarijn
  • - 1 rode peper
  • - 1 teentje knoflook
  • - 4 eetlepels olijfolie (extra vierge)
  • - barbecuespiesen

Voorbereidingstijd:
Bereidingstijd: 30 minuten

DIT IS EEN INITIATIEF VAN STICHTINGVLEES.NL, CONCEPT & REALISATIE SANOMA DIGITAL, DESIGN DC @ SHOP-AROUND.
disclaimer | contact