Wist je dat ...

je door te sporten beter kunt leren? Check hier waarom!

new asset

Wraps met kalfsvlees en spinazie

Bereiding:

Masseer het vlees met één eetlepel olie, bestrooi het met wat (verse) peper en laat het een half uurtje buiten de koelkast rusten. Snij de lente-uitjes in ringen en de tomaat in partjes. Was en droog de spinazie. Verwarm een anti-aanbakpan op hoog vuur. Zet het vuur lager, leg het vlees in de pan en bak het ongeveer drie minuten. Schuif het vlees tijdens het bakken steeds zachtjes heen en weer en keer het regelmatig. Haal het vlees uit de pan en bestrooi het met een beetje zout.
Verwarm de tortilla's in een hete, droge koekenpan of in de magnetron.
Meng de spinazie met de lente-uitjes, de tomaat, de rest van de olie en wat zout en wat peper. Voeg er als laatste de azijn aan toe. Laat even staan. Besmeer tortilla's met verse roomkaas, verdeel het spinaziemengsel erover en leg de schnitzels erop. Rol de tortilla's strak op en snij ze in vier schuine plakken.

Ingrediënten:

  • - 4 kalfsschnitzels (per stuk 75 gram en halve cm dik)
  • - 4 lenteuitjes
  • - 2 tomaten
  • - 100 g verse spinazie
  • - 2 tortilla's
  • - 12 eetlepels roomkaas
  • - 4 eetlepels (mosterd) olie
  • - 1 eetlepel wijnazijn

Voorbereidingstijd:
Bereidingstijd: 15 minuten

DIT IS EEN INITIATIEF VAN STICHTINGVLEES.NL, CONCEPT & REALISATIE SANOMA DIGITAL, DESIGN DC @ SHOP-AROUND.
disclaimer | contact